Nyheter 2007
Här hittar du nyheterna som rör både teamet, EM och SM.

Obs! Rapportering och info från tävlingarna finns under: tävlingsrapport»

# # #
2007-07-30
Bröderna Walfridson på Riksidrottsmuseet
Riksidrottsmuseet är ett nyöppnat museum som öppnades i mitten på
juni i år. Där finns våra Svenska idrottsprestationer samlade i form
av bild, TV-klipp, tidningsklipp och
gamla redskap m.m. Allt blandas med fakta och lite prova på själv saker.

Tyvärr finns det väldigt lite motorsport och ytterst lite rally. MEN en fotout-ställning finns och där är en av de 40 vinnande bilderna på bröderna Walfridson.

Vi kan också läsa oss till att den första biltävlingen i Sverige gick av stapeln 1904 och gick mellan Stockholm och Uppsala.

Bilden som finns på Riksidrotts-museet och är en av de få motor-sportsakerna på museet:
"Vinnande brödratrio: Per-Inge "Pi", Stig-Olov "Stecka" Lars-Erik Walfridson." Foto: Maria Berglind

Till Toppen
# # #
2007-07-23
Stig-Olov och Lars-Erik på Nordisk Renaultträff
28-29 juli

Den 27-29 juli är det Nordisk Renault Träff i Sunne. Under lördagen kommer både Stig-Olov och Lars-Erik att vara på plats och med i träffens olika arrangemang.

Träffen äger rum varje år i någon av våra nordiska länder och vart fjäde år är det Sverige som står som värd. I år är träffen förlagd i Sunne, där basen är Hotell Selma Lagerlöf. Man räknar med att få ett 70-tal ekipage av olika modeller till träffen. Givetvis finns "Steckas" Rallycross-Clio med, liksom flertalet av Helmias Renaultbilar från deras museum.

Själva träffen är endast öppen för föranmälda deltagare, men intresserade åskådare är naturligtvis välkomna. Under söndagen, ca kl 10:30, kommer en cruising att ordnas till Mårbacka Minnesgård.

Mer info hittar du på
www.renault-traff.se

Till Toppen
# # #
2007-04-20
Pressen skriver om älgdödaren som är tillbaka...
Det har stått en hel del om Stig-Olov och hans rallycrossatsning i tidningarna på sista tiden. Bland annat har man nämnt att älgdödaren är tillbaka och att största överraskningen skulle vara att Stig-Olov inte tycker motorsporten är något för honom.

I Motorsport.no kan vi nu läsa:
"Elgdødaren" tilbakeLäs hela artikeln!
Stig-Olov Walfridson er tilbake etter den stygge krasjen med skogens konge. Det kommer mange ideer fra en sykeseng, mener Stig-Olov Walfridson som for vel ett år siden krasjet stygt med en elg i Bergslagsrallyet. Nå har Steckan større planer for fremtiden. Nå blir det rallycross divisjon 1. Bilen en Renault Clio Sport er i byggefasen, og ventes stå ferdig i juni. Det bygges for fulle mugger, for byggeprosessen har kommet seint i gang, men Walfridson har planer om å kjøre et par EM-runder.
– Vi kom igång litt sein, jeg skulle ønsket jeg fikk testet litt, og eventuelt kjørt noen EM-runder før SM-premieren, sier Walfridson til NWT.se. Läs hela artikeln på Motorsport.no>>


Även NWT hade i veckan en artikel om Stig-Olov och rallycrossbygget i verkstaden:
"Stecka" är tillbaka på banan
Ett år efter kraschen Det kommer många idéer ur en sjuksäng. Stig-Olov "Stecka" Walfridson, som för drygt ett år sedan kraschade våldsamt med en älg i tävlingen Bergslagsrallyt, var knappt uppe på benen igen förrän han hade nya planer.
Läs hela artikeln i NWT>>

Vi avslutar rapporteringen om vad mediavärlden skriver, med IB's Panel som tycker till. I varje nummer av IB får panelen tycka till om olika frågor som rör motorsport och den här gången var en av frågorna:
- Vilken svensk inom bil- och mc-sporten tror du kommer att bli årets övveraskning?
Pelle Thörnberg svarar:
Den största överraskningen blir att Stig-Olov Walfridson säger att "det här med motorsport är inget för mig" Det är inget jag önskar, det är inget jag tror. Men det vore årets övveraskning.

Utdraget är hämtat från senaste numret av IB (nr 8 19 april)

Till Toppen

# # #
2007-04-11
Stecka laddar omTryck för att läsa artikeln i PDF
I senaste numret av IB Motorsport (Nummer 7, 5 april) är det ett helsidesuppslag med Stig-Olov och Cliobygget.

"Gôbber å kärringer, huk er i bänkera, för nu laddar han öm! Slutklämmen på Tage Erlanders gamla kyrkvits är en klockren beskrivning på den nysatsning som sker i motorsportmetropolen Torsby. Stig-Olov "Stecka! Walfridson växlar spår till årets säsong. Lokomotivet blir av värsta kaliber, en Renault Clio Sport i rallycrossens Division 1.

Läs hela artikeln i pdf.format>>

Till Toppen
# # #
2007-03-03
"En väldigt häftig upplevesle"
-"Det var en väldigt häftig upplevesle" säger Jarl Hallberg som satt med i högerstolen när Stig-Olov var föråkare i Munkfors Rundan idag. Jarl är huvudsponsor för tävlingen och har tidigare bara sett rally ute i skogen.
- "Det går mycket fortare än man tror", säger han och tyckte det var en riktigt kul och trevlig upplevelse att få göra sin premiärtur med Stecka i WRC-bilen.

Kul tycker även vår förare att det var. Stig-Olov trivdes bakom ratten i det moddiga underlaget. Munkfors hade idag plusgrader och tävlingenn lockade 84 förare som tampades om segern under fyra specialsträckor.

Resultat hittar du här>>

Bilder hitter du
här>>

Till Toppen
# # #
2007-03-01
Stecka föråkare i Munkfors Rundan 3/3
På lördag, den tredje mars, kommer Stig-Olov att finnas på plats med WRC-bilen i Munkfors. Då är det nämligen dags för årets upplaga av Munkfors Rundan och Stecka är en av föråkarna under rallyt. I hans högerstol kommer tävlingens huvudsponsor, Jarl Hallberg att ta plats.

Till Toppen
# # #
2007-02-05
RC-Clion på plats i Torsby
I fredags (3/2) kom rallycrossbilen från Gunnarssons Motorsport till Torsby, där Helmia Motorsport tar över bygget av bilen.

Bilder hittar du under Bilder eller direkt här>>

Till Toppen
# # #

2007-01-01
Välkommen till nya sidan och nya satsningen!
Stig-Olov och Helmia Motorsport kommer i år att satsa helhjärtat på rallycross i division 1. Teamet kommer att köra hela SM-serien och dessutom starta i enstaka EM-deltävlingar. Dessutom kommer man att köra flertalet tester med den nybyggda Renault Clion III.

2008 är målet att köra hela SM- och EM-serien.

 
 
 
 
 
« Tillbaka årets nyheter
 
 
 
 
 
 
 
 
Rubrikerna:
Rubrikerna är direktlänkade till respektive nyhet.
2007-07-30
» Bröderna Walfridson på Riksidrottsmuseet
2007-07-23
» Stig-Olov och Lars-Erik på Nordisk Renaultträff 28-29 juli
2007-04-20
» Pressen skriver om älgdödaren som är tillbaka...
2007-04-11
» Stecka laddar om
2007-03-03
» "En väldigt häftig upplevelse"
2007-03-01
» Stecka föråkare i Munkfors Rundan 3/3
2007-02-05
» Clion på plats i Torsby
2007-01-01
» Välkommen till nya sidan ohc nya satsningen!
 
 

Maila Stig-Olov Maila Maria