Webmasterns betraktelser från SM-deltävlingen
i Östmark 26-27 augusti 2017

Webmastern och Webbdottern Andrea fanns på plats när SM-deltävlingen kördes i Östmark. Här är våra betraktelser.

Omgång 5

(tryck på respektive bild för att se den större).

Tryck för större bild!
Omstarten i A-finalen.
Webbdottern Andrea fotar Alex, som fotar Andrea...
Magnus Thituson Andersson, Torslanda MK, håller upp högst tempo i Xtremeklassen och vinner.
Linus Östlund, Finnskoga MK, slutar fyra.
Tvåa i Xtreme blev Alexander Wiik, NMK Gardemoen.
En som alltid kör långt, oavsett om det är crosskart eller rallycross, är Fredrik Tiger. Han fick med sig en pokal för sjätteplatsen hem till Kalix.
Sebastian Enholm, Teknis MC, blev tvåa i 125cc. Här hjälper han syrran Frida med crosskarten. Frida slutade på 14 plats i 85cc-klassen.
Äntligen! Jag hittade inte bara en Walfridson som ville vara med på bild...
... Nova-Lie visade sig också vara en hejjare på att fotografera!
"Långeman" Henrik Spets och hans depå.
Nova-Lie zoomar in pappa Jimmie.
Farfar Stecka och Felicias crosskart.
Tävlingen är färdikörd och vi väntar på prisutdelning. Felicia slutade tolva och här börjar Tore Dahl och Stecka lasta in hennes crosskart.
Nova-Lie hjälper Jimmie och Stecka med lastningen.
Snart dags för prisutdelning.
85cc klassen väntar på sina priser.
Isak Reiersen blev fyra i 125cc-klassen.
Eka zoomar in miniförarna. Enormt duktiga killar och tjejen i den här klassen!
Bland 85cc-klassen lottades det ut tre presentkort och Alex Gustavsson kammade hem det ena.
Erik Andersson, Karlstad MK, slutade på sextonde plats.
Alex Gustavsson tackar sina medtävlande i 85cc för en bra fight.
Jonathan Rådström, Östmarks MFF, kammade hem segern i 85cc före klubbkamraten Erik Andersson och Elias Nilsson, Likenäs MK blev trea.
Priser till alla.
Lukas Waaler, KNA Solör Motorsport, fick kliva högst upp på pallen i 125cc. Tvåa blev Sebastian Enholm Teknis MC och Sindre S Tröyterud, NAF Motorsport Vålerbanan slutade trea. Isak Reiersen knep fjärdeplatsen.
Det blev hemmaseger även i 250cc-klassen. Robin Karelius vann före Marcus Svensson, Dals MK och Tommie Svärd, Finnskoga MK knep tredjeplatsen.
125cc-pallen.
Jimmie missade pallen den här gången och slutade fyra. Här tackar han sina "kollegor" för god match.
Jimmie.
Det räckte inte hela vägen för Per Björnson heller utan det blev en andraplats.
Högst upp på pallen i 650cc-klassen fick Haileys morbror, Andreas Carlsson, kliva.
650cc-pallen: Andreas Carlsson, Säffle MC, Per Björnsson, Årjängs MK och trean Mattias Andersson, MK Kopparberg.
Pommacsprutardags.
Segraren Andreas Carlsson.
Fredrik Tiger slutade fyra i Xtremeklassen och har nu bara sisådär dryga 100 mil hem till Kalix.
Precis utanför pallen, på fjärde plats slutade, slutade Finnskogaföraren Linus Östlund.
Magnus Thithuson Andersson, Torslanda MK, vann Xtremeklassen. Tvåa blev Alexander Wiik, NMK Gardemoen och Finnskoga MKs Tommie Svärd slutade trea.
I veteranklassen slutade co-drivern Niklas Fransson på fjärde plats.
Henrik "Långeman" Spets slutade på tredjeplats.
Pallen i veteranklassen: Mats Zetterström, Strängnäs AMS vann, före Johnny Andersson, MK Speed och Henrik Spets, Östmarks MFF, blev trea.
Webban tackar Jimmie, JC Raceteknik och alla förare, funktionärer och föräldrar som gjorde helgen oförglömlig!