Nyheter 2010
Här hittar du nyheterna som rör både teamet, EM och SM.

Obs! Rapportering och info från tävlingarna finns under: tävlingsrapport»

# # #
2010-12-21
Helmia Motorsport önskar dig en riktigt God (h)Jul och ett Gott nytt år!Till Toppen
# # #
2010-10-05
Norge har EM igen - Tyskland ramlade ur kalendern
EM-tabellen för 2011

Så har nästa års preliminära EM-tabell blivit officiell. Norge blir åter EM-värd och deras tävling kommer att köras på Lånkebanan. Även Holland och Österrike kommer tillbaka i EM-kalendern, medans Ungern, Finland och Tyskland får stå över nästa års EM.

EM 2011 (preliminär)
23-24
april
  England  
14-15
maj
  Polen  
21-22
maj   Frankrike  
25-26
juni Lånke Norge  
2-3
juli Höljes Sverige  
13-14
aug   Belgien  
20-21
aug   Holland  
3-4
sept   Österrike  
10-11
sept   Portugal  
1-2
okt   Tjeckien    
 


Till Toppen
# # #
2010-08-02
Restplatser kvar till bussresa till Tyskland!
Är du intresserad av att åka med på en EM-deltävling, finns det några restplatser kvar till en resa som MK Ratten och Jönson buss annordnar.

Är du intresserad, hör av dig snarast till någon av nedanstående för mer info.
Anders Gullström, 070-3950180
Per Täppers, 070-5210550
Roland Dahlgren, 070-5792161

Till Toppen
# # #
2010-06-27
Följ med och hejja på Stecka under en EM-deltävling - Bussresa till Tyskland!
Är du intresserad av att följa med till Tyskland för att hejja på Stecka och de andra EM-förarna i rallycross har du tillfälle nu!

MK Ratten och Jönsonbuss anordnar en resa till Estering utanför Hamburg 12-16 augusti.

Resan startar i Torsby vid lunchtid på torsdagen den 12 augusti och beger sig mot Göteborg där Stena Lines färja avgor klockan 19:00 mot Kiel.

Efter frukost på fredagen lämnar man båten 09:00 och färden går mot Buxtehude, en sträcka på ca 13 mil. Väl på plats kollar man in banan, fixar biljetter till tävlingen m.m. Under eftermiddagen är det incheckning på Hotel Mühle i centrala Buxtehude där boendet kommer att ske under två nättter. Buxtehude är en trevlig gammal
stad med gott om restauranger och barer. På lördag kväll är det dessutom vinfest i centrum

Lördag och söndag morgon efter frukost tar vi bussen ut till banan, ca 5 km.

När tävlingen är slut på söndag eftermiddag åker man ca 14 mil upp till Gremersdorf som ligger tre mil söder om Puttgarden och övernattar på Hotell Zum Grünen Jäger.


Måndag morgon blir det shopping i Burg eller Puttgarden för den som vill. Efter shoppingturen åker man färjan mellan Puttgarden och Rödby och sedan vidare genom Danmark och sedan färja mellan Helsingör och Helsingbort.

Nån gång under måndagkväll beräknas hemkomsten till Värmland igen. kväll.

Priset för resan är 3 500 kr

I priset ingår bussresa, färjor, vägavgifter, fyra övernattningar i dubbelrum/hytt med frukost.

Enkelrumstillägg 1 200 kr

Bindande änmälan senast 12 juli 2010

Låter det intressant?

Information och anmälan:
Anders Gullström, 070-3950180
Per Täppers, 070-5210550
Roland Dahlgren, 070-5792161

Till Toppen
# # #
2010-06-24
Glad Midsommar!Till Toppen
# # #
2010-06-08
Stecka har blivit morfar!
Gubben har blivit gammal - idag blev nämligen Stecka morfar!

Första barnbarnet blev en liten tjej och de stolta föräldrarna heter Helena och Patrik. Flickan var 50 cm lång och vägde 3,3 kg.

Tryck för större bild!

Hela teamet skickar sina varmaste lyckönskningar!


Till Toppen
# # #
2010-04-21
Boksläpp i Höljes - Steckas 30 år i Bilsportens tjänst
Besök Årets Bilsport!I samband med årets EM-deltävling i Höljes blir det boksläpp av boken "Från rally- till rallycrossmästare". I boken får du följa Steckas 30 år i Bilsportens tjänst.

Årets Bilsport är förlaget som ger ut boken och de kommer att finnas på plats under EM-helgen och lansera boken till specialpriset 300 kr (ordinarie pris är 595 kr). Det kommer bara att finnas en begränsad upplaga till specialpriset. Vill du vara säker på att få en bok för samma pris, går det bra att förhandsboka den genom att maila:
tommy.harlin@aretsbilsport.se

Beställda böcker avhämtas i Årets Bilsports monter i Höljes.


Någon gång under lördagen kommer även Stecka att finnas hos dem och signera boken.

»
www.aretsbilsport.se


Till Toppen
# # #
2010-04-16
Viasat Motor sänder Rallycross-EM - live från Höljes
Viasat har köpt in filmrättigheterna för årets Rallycross-EM och kommer att sända från deltävlingarna på Viasat Motor.

Med premiär den 2 maj, då finalen i premiären i Portugal går, kommer Viasat Motor sända en timmes sammandrag från helgen. Därefter kommer kanalen att ha en-timmes sammandrag från alla deltävlingar. Förutom EM i Höljes. Då blir det nämligen livesändning!

Viasat Motor har även lovat repriser av programmet. Kommentator kommer Janne Blomqvist vara. Janne är även kommentator för F1 och Rally-VM.

(Obs! Första programmet från EM i Portugal sänds måndag 3/5 och inte 2/5 som det står i en del tryckt media).

TV-schema, Rallycross-EM
1-2 maj: Montalegre, Portugal, måndag 22:00.
8-9 maj: Cohnjac, Frankrike, söndag 22:00.
30-31 maj: Lydden Hill, England, måndag 22:00.
5-6 juni: Nyirad, Ungern, söndag 23:30.
3-4 juli: Höljes*, Sverige, söndag 22:00.
10-11 juli: Kouvola, Finland, söndag 22:00.
7-8 augusti: Maasmechelen, Belgien, söndag 22:00.
14-15 augusti: Buxtehude, Tyskland, söndag 22.30.
11-12 september: Slomczyn, Polen, söndag 22:00.
18-19 september: Sosnova, Tjeckien, söndag 22:30.

*Sänds även live.

Till Toppen
# # #
2010-03-25
Andrea tar pulsen på Stecka - från starten till idag!
Andrea Ivares Berglind har gjort ett skolarbete om allas vår Stig-Olov "Stecka". Där får du, som hon själv skriver, följa med på en historia om segerglädje, hopp, förluster och stjärnstatus. Om allt från Värmlands djupaste skogar till stuntroller i stora, svenska filmer. Du får även ta del av exklusiva bilder och texter, historier du aldrig har hört förut och näradöden upplevelser du aldrig trodde var möjliga att överleva. Och så kommer det så klart att avslöjas riktigt pinsamma anekdoter.

Hur kunde en liten Värmländsk kille i blöjor förvandlas till Sveriges bästa Rally- och rallycrossförare? Här får du reda på allt från första sekunden till idag.

Vem är mannen vi tar pulsen på denna vecka? Stig-Olov ”Stecka” Walfridson!

Andrea har även med en » intervju och du kan även läsa vad Stig-Olov väljer: rally eller rallycross?!

Eftersom Andrea´s arbete sammarfattar Steckas karriär på ett mycket bra sätt, har vi lagt ut den under » Släkten är värst

» Se artikeln i sin helhet Se arbetet i sin helhet


Till Toppen
# # #
2010-01-27
Ricky Rasienius årets bilsportmekaniker - Carro hedrad
22 årige Ricky Rasenius var nog en av Bilsportgalans gladaste pristagare när han i lördags vid Bilsportförbundets stora galakväll i Örebro, fick ta emot det prestigefyllda priset Young Technician Award som delas ut årligen sedan 2006 till landets bästa unga tävlingsmekaniker under 25 år. Priset instiftades av Motorbranschens Yrkesnämnder, tillsammans med Svenska Bilsportförbundets SMSC-satsning på unga svenska talanger på elitnivå i rally och racing och består av ett stipendium på 15 000 kronor för utbildning eller studieresa inom tävlingsmekanikerområdet.

Ricky är sin unga ålder till trots, en mycket erfaren och uppskattad tävlingsmekaniker. Under fjolårets säsong jobbade i Ferrariteamet Scuderia Rosso, där teamchefen Niklas Thorvaldsson redan vid första träningen såg Ricky ta en nyckelroll i teamet. Bland de förare han jobbat med i teamet märks Alx Danielsson och Tony Ring

Men Ricky har inte bara jobbat med svenska racingteam, han har också arbetat som mekaniker i det internationella Formel 2 mästerskapet, vilket räknas som en av de mer avancerade formelbilsklasserna strax under Formel 1. Där har Ricky Rasenius haft en ansvarsfull nyckelroll som ansvarig för Tyske föraren Tobias Hegewalds bil i mästerskapet. Richards Gates, Race Operation Manager FIA Formula 2 Championship sammanfattar i sin nominering av Ricky:
"I have worked with, and employed over 100 technicians and believe Ricky is at the top level for his age and experience." Ett fantastiskt omdöme som Ricky kan vara mycket stolt over.

Så här säger Ricky själv dagen efter att han fått utmärkelsen:
- 2009 var ett riktigt tufft år med både Ferrari Challenge och Formula 2, så att få denna utmärkelse känns verkligen kul och uppskattningen som jag känner inspirerar verkligen i den fortsatta karriären som tävlingsmekaniker, säger han och berättar också att han nu tagit steget att starta ett eget företag, som på konsultbasis tillhandahåller mekanikertjänster till teamen.

Juryn beslutade att i år att ge ett extra hedersomnämnande i form av ett diplom till Caroline Carlsson, Helmia Motorsport. Teamets chefsmekaniker Sven-Inge Neby bedömer Caroline som är en av de bästa unga praktikanter han mött under alla år i sporten.
Caroline själv var mycket förvånad och överraskad över hedersomnämnandet.
- Jag blev jätteglad över att mitt arbete uppskattas av teamet och är väldigt tacksam för Helmia Motorsport, som gett mig chansen, säger Caroline som nu kommer att satsa fullt ut på att förverkliga planerna på sitt drömjobb som tävlingsmekaniker.

Benny Wallin ansvarig för MAF och Bilproffs.se satsning på motorsporten som rekryteringsplattform för framtidens medarbetare i motorbranschen är nöjd med utfallet av samarbetet med Bilsportförbundet.
- Årets mottagare av utmärkelsen Young Technician Award styrker oss i uppfattningen om att vi valt rätt väg. Inte minst det faktum att årets pristagare även nominerades av två internationellt aktiva team på hög nivå är en bekräftelse på detta. Dessa ungdomar är mycket goda ambassadörer för både mekanikeryrket och bilsporten. Nu tar vi nästa steg tillsammans med bilsporten, ökat fokus på svenska tävlingsmekaniker med internationella ambitioner på elitnivå är en del i viktig detta avslutar Benny Wallin.


Carro och Ricky Rasenius. Fler bilder hittar du
» här

Till Toppen
# # #
2010-01-26
Ny kalender för Rallycross Norden
Rallycross Norden har fått ny kalender. Arvika inleder inbjudningstävlingarna den 22 juni och drygt en månad senare är det dags i Norge. Där kommer antingen Lånke eller Lyngås stå som arrangör. Det hela avslutas sedan med finaltävling i Strängnäs 28 aug, vilket även är finaltävlingen i SM för div 1.

Rallycross Norden
22
maj Arvika  
26
juni Norge Lånke eller Lyngås  
28
aug Strängnäs  
         

Till Toppen
# # #
2010-01-23
Carro hedersomnämnd mekaniker
Helmia Motorsport har nominerat Carro till Young Technician Award 2009, vilket är
en utmärkelse för bästa mekaniker inom bilsporten.

Carro var snubblande nära att kamma hem utmärkelsen, men föll på mållinjen. Men juryn som hade hand om utnämningen tyckte ändå hon var värd att uppmärksammas och beslutade att ge henne ett hedersomnämnande.

Under mycket hemlighetsmakeri, lurade teamet henne att närvara vid Årets Bilsportgala där hon fick ett hedersdiplom.

Hela teamet gratulerar och tackar för din insats i teamet!

Till Toppen
# # #
2010-01-02
Gott Nytt År önskar Helmia Motorsport
2010 har just börjat, men än är det några månader kvar till tävlingspremiär för EM och SM.

EM-premiären är i år 1-2 maj i Portugal. Redan helgen därpå körs den andra av 10 deltävlingar och
då är det Frankrike som står som värd.

22 maj är det sedan dax för SM för div 1. Då är det även första deltävlingen i Rallycross Norden. 2010-års SM består av 4 deltävilngar, där två av dem ingår i EM (Höljes och Finland) och de två andra körs ihop med Rallycross Norden (Arvika och Strängnäs).

Kompletta tävlingskalendrar hittar du under kalender eller » Direkt här

Helmia Motorsport önskar er en riktigt GOD FORTSÄTTNING på det nya året.

Till Toppen
 
 
 
 
 
« Tillbaka årets nyheter
 
 
 
 
Rubrikerna:
Rubrikerna är direktlänkade till respektive nyhet.
2010-12-18
» God Jul och Gott Nytt År!
2010-10-05
» EM-tabellen för 2011
2010-08-02
» Restplatser kvar till bussresa till Tyskland
2010-06-27
» Bussresa till Tyskland
2010-06-24
» Glad Midsommar!
2010-06-08
» Stecka har blivit morfar!
2010-04-23
» Boksläpp i Höljes - Steckas 30 år i Bilsportens tjänst
2010-04-16
» Viasat Motor sänder Rallycross-EM - live från Höljes
2010-03-25
» Andrea tar pulsen på Stecka - från starten till idag!
2010-01-27
» Ricky årets bilsportmekaniker - Carro hedrad
2010-01-26
» Ny kalender för Rallycross Norden
2010-01-23
» Carro hedersomnämnd mekaniker
2010-01-02
» Gott Nytt År önskar Helmia Motorsport
 
 
 
 
 
 

Maila Stig-Olov Maila Maria Maila Stig-Olov Maila Maria Maila Stig-Olov Maila Maria